Ruscona hypoallergén blog

A Te ügyfeleid is allergiás tüneteket mutatnak? Ugye hypoallergén anyagokat használsz?

Egyre többen kerestek meg azzal a problémával, hogy a munkátok során allergiás reakciót tapasztaltok a vendégek ujjain, az ujjbegy részeken. Valakinél ekcémás tünetek jelentkeznek, valakinél egészen lehámlik a bőr, végül mindenkinél egy érzékeny réteg alakul ki a körmök mentén. Ez fájdalmat, kellemetlenséget okoz a vendégnek és megnehezíti a munkátokat, nem tudtok szép körmöket készíteni annak ellenére, hogy imádjátok a szakmátokat és a gyönyörű alkotásokat.

Szeretnék nektek segíteni néhány információval, tippel, jó tanáccsal és felhívni a figyelmet arra, hogyan lehet elkerülni az esetleges allergiás reakciókat.

Miért használj hypoallergén alapanyagokat?

Először is tisztázzuk, hogy mit is jelent a hypoallergén szó, mert nem összekeverendő az antiallergén kifejezéssel. A hypoallergén anyagok minimálisra csökkentik az allergiás reakciók kockázatát. Ezt érdemes a körömápolás minden területén fókuszban tartani, hiszen bármelyik anyag, amit használunk, okozhat allergiát, irritációt. Amennyiben fontos számodra saját és vendégeid egészségének védelme, érdemes hypoallergén anyagokat használni, illetve figyelni az anyagok származására, minőségére.

Néhány tipp, amiből megállapíthatod, hogy az alapanyagaid remek választásnak bizonyultak:

Építőanyagok esetén:

  • számodra megfelelő állaga van az anyagnak
  • könnyedén tudsz vele dolgozni
  • a felhordás nem okoz gondot
  • könnyen reszelhető és formázható
  • tökéletesen megtapad a vendég körmén az alapanyag

Gél lakkok, színes zselék esetén:

  • elégedett vagy a pigmentáltsággal és a sűrűséggel
  • megfelelő az ecset kialakítása
  • nem jelentkezik fakulás/színvesztés/elszíneződés
  • tartós a fény akkor is amikor a vendég pár hét múlva visszajön

Mit csinálj, ha allergiás az anyagra a vendéged?

  1. Abban az esetben, ha észlelsz allergiás vagy irritációs reakciót a vendégeden és nem hypoallergén anyaggal dolgozol, akkor próbálj ki elsőnek olyan termékcsaládot ami az. Beleértve az előkészítő folyadékokat is, valamint javasolj neki egy allergia vizsgálatot.
  2. Törekedj arra, hogy egy márkával dolgozz, amelynek minden eleme, anyaga tökéletesnek bizonyul számodra, így biztosan könnyen adhatsz ki minőségi, professzionális munkát a kezedből és vendégeid elégedetten távoznak és örömmel térnek vissza hozzád!

Nálunk, a hypoallergén termékeket készítő Rusconánál az a cél, hogy egy olyan márkát teremtsünk, mellyel komplex megoldásokat tudsz nyújtani a vendégeidnek és megkíméled őket az allergia fájdalmas tüneteitől. Olyan professzionális termékekkel dolgozhatsz, ahol a magas minőségét folyamatos innovációval, egyedi fejlesztésű anyagokkal és németországi, svájci laboratóriumi munkával és anyaggyártással érjük el.

MEGNÉZEM A HYPOALLERGÉN RUSCONA TERMÉKEKET